tirsdag den 3. april 2012

Bjoernen sover

Vi besluttede os for at vi gerne ville have noget mere at lave i formiddagstimerne, og fandr derfor en boernehave. det kunne vi sagtens faa lov at hjaelpe til (hvem siger nej til gratis arbejde) saa tirsdagen efter troppede vi alle 3 op. Cecilie, Melinda og jeg.
Den ene dame der arbejder der var overraskende god til engelsk og hun introducerede os til en anden dame med orderne: "she will tell you what you can do" Den nye dame fuldte os saa over til en doer, lukkede den og der sad vi saa i et meget lille rum, sammen emd 3 boern. Vi kiggede lidt forvirret paa hinanden, men fandt saa den eneste legekasse frem, som var fyldt med pastelfarvet dutter, man kunne saette sammen.

Efter en halv time kiggede vi igen paa hinanden Er det meningen at vi skal vaere her inde i 3 timer?  Lidt efter kommer en af damerne med endnu et barn og hun spoerg om vi vil ahve noget musik paa. "the children love to dance". Helt sikkert taenker vi og der bliver sat en DVD  paa med boliviansk folkemusik. ikke lige frem min farvorit og tydeligt heller ikke boernene som vist ikke elskede at danse saa meget som damen gav udtryk for.
Efter lidt tid giver vi op og spoerg og vi kan sidde og tegne emd boernen et sted. det kan vi heldigvis og det er ret hyggeligt. inden mad (som besod af  mariekiks og maaelk med sukker) gik vi ud for at lege. Det vil sige at vi blev lukket ud i en beton gaard med èn plastik rutjebane. doerne var aabenbart laast, saa vi blev noed til at blive der indtil de lukkede op. Da det er svaert at underholde 4 boern med 1 rutjebane i laenger tid maatte vi finde paa noget andet. jeg faar improviserede mig frem til en spansk udgave af bjoernen sover, og den leger vi saa.

Vores moede med de spanske boernehave, var ikke ligefrem fantastisk. Man blev ret frustreret over at maden bestaar af sukker i froskellige former, at boernene ikke kan finde ud af at lege med hinanden, at ALT legetaoejet var i pastelfaver og at der var saa meget forskelsbehandlig paa de boern, at det er klart at de bliver forvirret over hvad de maa, hvad de ikke maa og hvad de andre maa.

Bjoerne sover paa "spansk":
El oso domiendo, el oso domiendo
in la pequino casa.
Es es no peligroso,
pero es un oso.
Pero, pero, pero, pero
no domiendo ahora

Ingen kommentarer:

Send en kommentar