tirsdag den 24. januar 2012

Historier fra Zacamil vol. 1






I denne weekend har vi været ude og bo i en lille landby, der hedder Zacamil vol. 1. (ja der er en Zacamil vol.2)
Vi skulle bo 2 og 2 hos en lokal familie. Her kommer nogle små historier derfra.

Hvordan et skyl-ud toilet med kun et halvt toiletbræt og en sort plastisk som forhæng kan blive luksus. Det er fredag aften, Delal og jeg har spist sammen med vores vaerts familie. vi spoerger efter deres baño og bliver vist ud til et lille stenhus. Det eneste lys vi har er lyset fra en lommelygte. Det er stadig lunt og der er en umiskendeliig lugt af toilet. Vi gaar op af trappen og traekker det lille gardin fra som fungere som doer. indenfor er lugten endnu vaerre. en cement afstoebning er det som skal fungerre som toilet. vi skal til at gaa ind da vi opdager en kaempe kakerlak der kravler rundt paa toilettet og flere nede i.
Det skulle vi ikke nyde noget af og gaar stille om bagved og tisser udenfor



 1 maj på en vulkan





Loerdag aften. flere mennseker end jeg troede muligt staar sammen klemt paa ladet af en bil. vi er med de unge paa vej til fredsfestivalens 20 aars jubelaeum. vi ved ikke rigtig hvad vi skal forestille os, men bliver positivt overrasket da stedet minder lidt om 1 maj i faelleparken. smaa boder saelger drikkevare, mad. bla. kandiserede majs i meget giftige farver.
En masse forskellige lugte og oejnene koerer rundt for at faa det hele med. vi gik igennem mennneske maengden og ind paa  pladsen. her er der en stor scene og et overdaekket dansegulv.  Vi lytter til en masse musik, ser billeder fra krigen og hoerer utrolig lange (over 45 min.) taler.
Under en tale ligger Aldo(en af de smaa drenge) dig ned paa mine ben og falder i soevn. han ser saa soed ud og selvom min fod er faldet helt i soevn og goer lidt ondt er det ñlige meget, for det er saa hyggeligt at have ham sovende der.









Monster leg i mini by 
loerdag, efter siesta. Alle byes boern er samlet i forsamlingshuset. nu skal der leges.Vi er 4 til at lege med dem. ingen af os er saerlig gode til spansk. men vi faar forklaret baade "Bang", "byen sover" og "evolutions leg". Boernen er meget taalmodige og soede til at hjaelpe naar vores ordforraad siger stop og naar tungerne slaar knuder.
Vi faar ogsaa spillet lidt fodbold og en af de helt store succes er "monsterleg". ingen gaar tankerne tilbage til den skoenne Carl Gustav.
Da vi skal moedes med de andre har jeg 10 boern i hver haand. boern er saa fantastisk tillidsfulde.

Alle boerne i landsbyen, og Matilde, Delal og jeg.



Gulvvask hos lokal familien
Den familie vi boede hos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar